2010. augusztus 11., szerda

Lima- Cuzco - Aguas Calientes

Ejszaka sikeresen vissztertunk a dzsungelbol, vissza a szallodaba. A kovetkezo delelott a pihenessel es blogirassal telt. Du. 2 kor indult a busz Cuzcoba. 20 ora egy viszonylag olcso, 30 dollaros tarsasaggal. Az ut esemenytelen volt a mellettunk ulo nemet csaladtol eltekintve, akiknek feltetlenul nemetul kellett meset olvasniuk a gyerekeiknek, mikozben ment a film.

Masnap 11 kor erkeztunk Cuzcoba es egybol attaxiztunk egy masik allomasra 3 solesert. Itt egy masik buszba szaltunk ami elhozott Ollantaytambo-ba 10 solesert (2 ora). Itt pedig felszalltunk a Peru Rail vonatara, ami elhozott Aguas Calientesbe (masik 2 ora), ami a Macchu Picchu laba alatt fekszik. Ez a legolcsobb megkozelitesi modja a helynek, a draga resz a vonat, ami attol fuggoen, hogy mire kap jegyet az ember 30 es 50 dollar kozott valtozik egy utra. Elore kell foglalni, mert ha beesik az ember csak a dragabbik helyre van jegy.

Olcso szallasbol rengeteg van Aguas Calientesben. Kicsit feltunk, mert az utikonyv csak kettot emlit, de azota megszaporodtak a helyek. 10 dollar per fo, ketagyas, wc-s szoba.

A Macchu Picchura a belepo 62 sole diak (nemzetkozi kell, ujsagirot is elfogadnak), 126 a felnott. Peruiak mindig a felet fizetik. Itt a varosban meg lehet venni a jegyet.

A feketeleves es az utolso tetel majd akkor eri a turistat, amikor lejon a hegyrol. Aki faradtan arra gondol majd, hogy busszal teszi, nem gyalog, tovabbi 8 dollart keszitsen a 15 perces utra.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése