2010. július 20., kedd

Argentin és uru kaják

Chivitos: Uruguay nemzeti étele, á la turista. Steak, saláta, mindenféle furcsa savanyúság (az egyik olyan, mint a vattacukor, csak savanyú), tojás a tetején és sültkrumpli (papa frita, nem patata, mert az itt az édes krumpli).

Chajás: uruguayi édesség, eklektikus nagyon, a belseje tejszín, piskótatészta, leszórva furcsa édes porral, körülötte dulce de leche (ezen is megy a vita az argentinok meg az uruguayiak között, hogy ezt ki találta ki, miközben közönséges karamellről van szó – na jó, elég selymes és finom változatban)

Empanadas: ez nagyon tipikus itt mindenhol, olyan mint a burek a Balkánon, mindenfélével töltött tészta: egyszer zöldséggel, egyszer hússal, a tegnapiban amit Sacramentoban vettünk még bogár is volt. Jaj de ennék egy jó kis bureket Moja Kravica joghurttal.

Chipa: tömény sós és sajtos kiskifli.

Vannak még mindenféle ínycsiklandó torták, a képen látható rikottás spenótos tökös.

Biztos még sok minden van, de mi ezeket ettük, na és persze a steakeket, de erről már volt szó.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése